Vecka 41

skickad 6 okt. 2014 00:43 av Okänd användare
Förra veckan var det fältstudier i form av studiebesök i öppna verksamheter i arbetet med uppgift 1 . 
Den samhällsbaserade psykiatrin ska handla om återhämtning och inkludering i syfte att ge hälsa och delaktighet för att motverka stigmatisering .
Jag träffade några av er som läser kursen i fredags för handledning av uppgiften . På torsdag ses vi för redovisning av studiebesök och intryck samt reflektioner. 
Ni som ännu inte fått en tid till studiebesök får vänta med er redovisning . Det är inte alltid man får den tid man önskar för besöket.   Vi kommer utöver redovisning av studiebesök  för er som är klara  ( alla ska vara med och lyssna ) , gå igenom återhämtningsprocessen  se kapitel 3 ( kursboken )  samt om stöd och hjälpåtgärder se kaptitel 4 (kursboken ) . Fundera kring hur samhället har levt upp till målsättningen i den nationella psykiatrisamordningen  ( SOU 2006: 100)  där det anges om fyra övergripande mål för samhällets insatser för personer med psykisk funktionsnedsättning se sid 59 i ( kursboken )  rubrik Ambition och ansvar .  Det är bra om ni läser kapitel 3 i kurslitteraturen tills vi ses på torsdag . 
Vi ses på torsdag eftermiddag klockan 12:30 . 
Fredagen den 10/10  klockan 12:00-15:00 är det Psykiatrin världsdagen  för psykisk hälsa Lokalt forum med teater" Psykbryt" med flera brukarföreningar och myndigheter. Vi ses på Gustav adolfs torg framför MC . Donalds klockan 12:30.  Lektionen på skolan på fredag eftermiddag är detta studiebesök .  OBS ingen ordinare lektion på skolan.  Passa på att få kunskap och ställ frågor om återhämtning och stöd .  Hälsningar Helene

Comments